Kiš sa artičokom

17/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Želimo da vam predložimo nešto za francuski doručak, francuski kiš sa artičokom - nećete odbiti, zar ne? "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite artičoku, tako što ćete ukloniti gornje listove, a zatim iseći gornji deo i pomoću kašike ukloniti unutrašnji deo. Osecite ga na tanke listiće.

U šerpu sa vodom dodajte 1 kašiku sirćeta i 1 kašiku soli i stavite listiće artičoke. Ostavite da se ključa 2-3 minuta i ocedite. Ostavite da se ohladi.

U činiju za mešenje sipajte vodu, ulje i prašak za pecivo i dodajte pomalo brašna. Zamesite tvrdo testo. Razvijte u koru debljine 1 cm.

Pripremite tepsiju, koju ćete nauljati i posipati brašnom. Stavite testo, tako da pokrije dno tepsije. Suvišno testo isecite.

U činiji pomešajte jaja i pavlaku sa prstohvatom soli, pa mešajte, dok ne dobijete glatku i homogenu smesu. Isipajte u tepsiju preko kore, pa preko poređajte listiće artičoke.

Sa ostatkom testa možete napraviti ukras odozgo.

Pecite 45 minuta, na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se ohladi. Isecite kao tortu i poslužite sa kriškom limuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti