Integralni krekeri sa susamom i lanenim semenom

18/04/2018
"Jedite do mile volje - em ukusni, em zdravi "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 318
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Laneno seme sameljemo u blenderu ili mašinici za kafu, zajedno sa polovinom semena bundeve.

2. U posudu sipamo brašno, mlevene semenke i sve ostale sastojke. Lepo promešamo dok ne dobijemo homgenu smesu. Ako je potrebno dodajemo vodu ili brašno, da se dobije kompaktno srednje meko testo.

3. Testo stavljamo na papir za pečenje i pokrivamo još jednim listom. Odozgo prelazimo oklagijom, razvučemo na mnogo tanak, ravnomeran sloj. Gornji list papira skidamo, i uz pomoć točkića za sečenje pice pravimo proreze, ne sečemo dno, markiramo kvadrate.

4. Stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 15 minuta. Lepo je da se dobro prepeku, zato što su tako najhrskaviji i ukusniji, ali treba da pazimo da ne zagore, zato što su tanki.

5. Gotove krekere ostavljamo da se ohlade i da se izlome po mestima gde su markirani/isečeni. Veoma ukusni, zdravi i odgovarajući za jelo u svako doba dana.

Napomena: Ako želite možete da ne dodajete prašaak za pecivo. Njega ima u sastojcima za recept, ali sam probala i bez njega, a rezultat je isti.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti