Ekleri sa nadevom od pavlake i jagoda

18/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3094
"Izvrsni ekleri koji se bukvalno tope u ustima Nije za ljude sa slabim živcima "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije40
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za kuvano testo
  • sveže mleko - 250 ml
  • maslac - 100 g
  • brašno - 150 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada, manja
  • pavlaka - 250 ml, za mućenje
  • jagode - 150 g
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo sveže mleko, maslac, šećer i so na ringlu dok ne provri. Dodajemo brašno uz neprestano mešanje dok se ne dobije glatka lopta testa.

Čekamo da se prohladi i dodajemo jaja jedno po jedno i mešamo dok se potpuno ne upiju - koristila sam mikser za tu svrhu.

Zagrevamo rernu na 200 stepeni.

U posudi za pečenje, postavljenoj papriom za pečenje, oblikujemo eklere - možemo da koristimo špric ili dve kašičice.

Pečemo dok ne dobiju zlatastu boju - oko 30-35 minuta, dok za to vreme ne otvaramo vrata od rerne!

Jagode sečemo na parčiće i posipamo šećerom, ostavljamo 10 minuta da puste sok i pasiramo. Dobijenu smesu sravljamo da provri na par sekundi i posle ohladimo (ako su ekleri za brzu konzumaciju - možemo da propustimo ovaj korak).

Umutimo pavlaku u vazdušast sneg i dodajemo postepeno pasirane jagode, mešamo dok se ne homogenizuje.

Punimo ohlađene eklere i serviramo!
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija