Prolećna krem supa sa pečurkama

18/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Čim otopli i poskidamo odeću, supica treba da je laganija, zar ne?"
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i šargarepe se operu, oljušte i stavljaju u šerpu s posoljenom vodom. Skuvaju se dok potpuno ne omekšaju.

Dok se kuvaju, operemo pečurke i isečemo ih na krupne parčiće. Nakon toga ih zapržimo sa maslinovim uljem dok ne budu spremni za konzumaciju.

Kada se povrće skuva, ocedimo im vodu i pasiramo. Treba veoma dobro da se ispasira. Nije dobro da ostaju grudvice.

U topli pire dodajemo sveže mleko, maslac i kiselu pavlaku. Umutimo ponovo ručnim mikserom i stavljamo na ringlu da provri.

Nakon toga začinjavamo i odmah sklanjamo s ringle. Serviramo supu u posudi, odozgo dodajemo zapržene pečurke.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar