Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Pečuraka»Krem supa od šampinjona sa krutonima od belog luka

Krem supa od šampinjona sa krutonima od belog luka

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Krem supa od šampinjona sa krutonima od belog luka
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
18/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Volimo ih i odvojeno, ali i u kombinaciji - supa i krutoni su božanstvni"

Potrebni sastojci

  • za supu
  • šampinjoni - 300 g, sveži
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • celer - 50 g (koren)
  • krompir - 3 komada
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • kisela pavlaka - 50 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslac - 20 g
  • so - po želji
  • biber - po želji (mleven)
  • za krutone
  • beli luk - 1 čen (veliki)
  • ulje - 50 ml, ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa spremanjem krutona, narendajte čen belog luka i pomešajte ga sa uljem. Sklonite koricu sa hleba, pa meki deo isecite na kockice i stavite u malu tepsiju.

Hleb prelijte smesom od belog luka i ulja, pa dobro promešajte. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite, a s vremena na vreme promešajte krutone, dok ne dobiju svetlosmeđu boju.

Očistite i isecite luk, šargarepu, koren celera, krompir i pečurke na nešto krupnije komadiće. Stavite ih u posoljenu vodu, da se kuvaju na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.

Procedite bujon čorbe, ispasirajte skuvano povrće, dodavajući u nekoliko navrata bujon. Razredite kiselu pavlaku sa svežim mlekom i dodajte ih supi.

Dodajte začin, posolite, posipajte biber i dodajte maslac. Ostavite da supa proključa i sklonite sa vatre. Poslužite sa krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: