Pileći bataci sa medom, senfom i kečapom

18/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Sa raskošnom glazurom od meda i neodoljivim ukusom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano387
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada /oko 1 kg/
  • med - 200 ml (otopljen na pari)
  • pivo - 1 l
  • peršun - svež ili sušen
  • beli luk u prahu - čenovi ili svež
  • kečap
  • senf
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku tavu sipajte pivo i poređajte pileće batake. Neka ostanu tako sat vremena. Nakon toga svaki batak premažite senfom.

Zatim stavite i kečap na svaki batak. Količina kečapa i ukusa je prilagođena vašem ukusu. Na kraju se dobija hrskava pikantna korica.

Otopite med na pari i svaki batak prelijte, a preostali med isipajte oko bataka u tavi. Na kraju se dobija odličan sos. Zatim posipajte svaki batak peršunom i belim lukom.

Možete da posipate beli luk oko bataka, da dobijete pikantniji sos.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena ili više, dok bataci ne budu gotovi i dok se sos ne zgusne.

Bataci budu veoma sočni.

Ukus im je neverovatan.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti