Šnjur na grčki način

18/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3101
"Bre, ovi grci su se za sve pobrinuli, i za piće i za hrskavu ribu "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šnjur - 600 g
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • origano - 1 kašičica
  • selen - 1/2 kašičice
  • limun - sok od 1 komada
  • beli luk - 2 čena, izgnječena
  • so
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo šnjura. Poređamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i solimo sa obe strane.

Mešamo sve sastojke osim vode i dobro promešamo, dok se ne dobije redak krem.

Ovom smesom mažemo ribu sa obe strane. Nalivamo vodu pazeći da ne bude preko ribe.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 35-40 minuta.

Serviramo toplu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija