Pržene ćuftice na podlozi od luka

19/04/2018
"Mnogo će piva popiti ove ćuftice - to je jasno, pitanje je da li ćete ih pripremiti vi ili mi "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • hleb - 1 kriška
  • mladi luk - 2 struka
  • peršun - suv
  • jaja - 1 komad
  • ulje - za prženje
  • luk - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso dodajte sitno iseckan mladi luk. Razbijte jaje, pospite suvim peršunom i dodajte sredinu kriške, prethodno potopljenu u vodu. Mešajte mleveno meso dok ne dobijete homogenu smesu.

Ugrejte ulje u tiganju. Oblikujte ćuftice i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Poređajte ih na ubrus, da se ocedi višak masti.

Oljuštite luk, isecite na krugove i pržite u masti dok ne dobiju karamel boju.

Ocedite ga na ubrusu od masti.

Servirajte ćuftice na podlozi od luka.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti