Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Petrovdanska kurban čorba

Petrovdanska kurban čorba

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Petrovdanska kurban čorba
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
20/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Ukusan Petrovdanski kurban koji se obavezno sprema za praznik"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad (moj je brojler)
  • luk - 2 glavice, star
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 zelene
  • paradajz - 1 dobro uzreo
  • celer - 1 manja glavica, koren
  • maslac - 30 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleven
  • peršun - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite petla na male parčiće za kurban. Očistite i operite više puta hladnom vodom i stavite ga u šerpu, opet s hladnom vodom, na jaku vatru da provri.

Rešetkastom kašikom sklanjajte penu koja se formirala odozgo, dok ne prestane da se peni. Onda smanjite vatru i kuvajte oko sat dok blago ne omekša meso.

Za to vreme očistite povrće i isecite na male kocke, paradajz oljuštite i narendajte na rende, a peršun na sitno iseckajte.

Nakon što meso omekša dodajte isečeno povrće, osim paradajza i peršuna, kuvajte dok povrće ne omekša. Nakon toga dodajte narendan paradajz i maslac.

Gotovu Petrovdansku kurban čorbu sklonite s vatre i pospite mlevenim biberom i peršunom.

Servirajte kurban čorbu za praznik, da ostvarite ritual za zdravlje i blagostanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: