Sočni burgeri od telećeg mlevenog mesa

20/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Samo je jedna stvara lepša od sočnog domaćeg burgera od telećeg mlevenog mesa i to su - dva sočna domaća burgera od telećeg mlevenog mesa "
Priprema50 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • hlepčići - 3 komada, za burgere
  • žumanca - 2 komada
  • senf - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, crveni
  • sos - 3 kašike, barbikju
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • sir - 3 parčeta, topljeni
  • paradajz - 1 komad
  • salata ajsberg - 3 lista
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa 2 kašike sefa, žumancima i sitno isečenim crvenim lukom. Začinite solju i biberom.

Zamesite dobro mleveno meso i oblikujte tri ćuftice jednake veličine. Pritisnite blago, da se spljeskaju kao burgeri. Stavite ih na tanjir namazan maslinovim uljem i stavite u frižider na oko 30 minuta.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju sa nelepljivim dnom na ringle i ispržite burgere po pet minuta sa svake strane.

Isecite hlepčiće i zapecite na dva minuta donji deo za burgere isečenom stranom na dole.

Stavite ih u posudu za pečenje, stavite po jedno parče topljenog sira. Zapecite ih na grilu na oko minut, toliko da se istopi sir.

Poređajte burgere, stavljajući na topljeni sir po jednu kašiku barbikju sosa, posle stavite krišku paradajza i kisele krastavčiće, isečene na parčiće, teleći burger, list ajsberg salate i gornji hlepčić. Servirajte sa prženim krompirom po želji.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti