Zimsko jelo od boranije

21/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Čvrst i veoma aromatičan zimski predlog za posno jelo "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 tegla, konzervisana
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - suv
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz sok - 3 - 4 kašike
  • brašno - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i šargarepu. Isecite ih na parčiće. Zagrejte ulje i dodajte povrće.

Kuvajte, mešajući dok ne omekša povrće. Dodajte čenove belog luka, alevu papriku i paradajz sok.

Sipajte boraniju iz tegle i promešajte jelo. Dodajte jednu šolju tople vode. Ako je neophodno dodajte so.

Kuvajte dok jelo ne ostane na masnoći.

Umutite brašno sa 2-3 kašike vode i zgusnite jelo, sipajući smesu uz neprestano mešanje.

Začinite peršunom i kuvajte još 2-3 minuta na slaboj vatri.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti