Ovčiji kurban

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k55
Ovčiji kurban
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 5
21/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Tradicionalni ovčiji kurban, kakav se priprema i dalje u mnogim mestima u Bugarskoj"

Potrebni sastojci

  • meso - od ovce
  • so
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti i iseče na parčiće.

Stavljate meso u odgovarajuću veliku posudu, dodajete vodu i kuvate na tihoj vatri.

Proporcija između mesa i voda je 1:1. AKo imate jednu kofu mesa, stavljate jednu kofu vode ili jednu šerpu mesa - jednu šerpu vode.

U početku treba obavezno da se stvori pena. So dodajete prema vašem ukusu.

Kada je meso skuvano, kurban je gotov. Po želji se stavlja glavica luka, da oboji kurban u blagu žućkastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: