Sočivo sa krompirom u rerni

21/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Želeli ste da je posno, želeli ste da je ukusno - eto vam i naš predlog "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano296
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno i oprano sočivo stavljamo da vri sa pet šolja vode.

Oljuštimo krompir i šargarepe i isečemo ih na kocke.

Očistimo luk i njega isečemo na sitno.

Sočivu dodajemo isečen luk i šargarepu i kuvamo dok ne omekša ili se ne skuva.

Dodajemo krompir i beli luk dok se kuva još malo i dodajemo paradajz.

U tiganj sa zagrejanim uljem stavljamo brašno i alevu papriku, promešamo i dodajemo u sočivo.

Sve to sipamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu na oko 7-8 minuta.

Pri serviranju se posipa svežim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti