Pohovani kačkavalj sa pilećim fileom i pivom

21/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ko bi se setio da je najbolji garnir za pohovani kačkavalj baš pileći file "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 700 g
  • pileći file - 250 g, tanko isečen
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 7 kašika
  • pivo - 300 ml
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj isecite na trouglove debljine 1.5 cm. U sredini napravite mali prorez, tako da možete da stavite parče pilećeg filea.

Kada završite sa kačkavaljem, stavite ih u zamrzivač, da odstoje sat vremena, da se stegnu i da se kačkavalj ne bi razlivao tokom pohovanja.

Za to vreme napravite smesu za pohovanje sa pivom. Umutite žumanca sa pivom, brašnom i solju. Na kraju dodajte umućena belanca.

Izvadie zamrznuti kačkavalj iz zamrzivača, pa svako parče uvaljajte u smesu za pohovanje. Pržite ih u dobro zagrejano ulje, svaku stranu po 3 minuta.

Poslužite uz odgovarajuću salatu :)slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti