Kraljevski šampinjoni u maslacu i kačkavalju

22/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Sa titulom ili bez - kako i da ih pogledate, ove pečurke su pravo meze uz pivo "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 600 g, kraljevski
  • maslac - 80 g
  • kačkavalj - 120 g
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • nana - 1 kašičica, sušena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite kraljevske šampinjone, ali ih nemojte guliti. Isecite ih na trake ili na sitne komadiće.

Stavite maslac u tiganj, kada se zagreje, dodajte i pečurke. Pečurke puštaju sok, pa nije potrebno da se dodaje voda. Promešajte i dodajte univerzalni začin.

Propržite pečurke, kada ostane samo ulje. Poslužite šampinjone dok su vrući i preko posipajte rendani kačkavalj.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti