Ćufte u sosu od paradajza i povrća

22/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Sočnim ćuftama je potreban aromatičan sos, kako bi bile neverovatan predlog za ručak ili večeru "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • mleveno meso - 1 kg (mešavina telećeg i svinjskog mesa)
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • biber - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
  • so - po želji
  • ulje
  • za sos
  • paradajz pire - 1 tegla
  • miks povrća 1 pakovanje (šargarepa, grašak, brokoli, karfiol i boranija)
  • svež luk - 1 veza
  • beli luk - 3 čena
  • peršun
  • so
  • šećer - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite mleveno meso i dodajte mu luk, jaje, biber, kumin i malo soli. Omesite meso dobro i napravite čufte, pa ih ispržite u zagrejanom ulju.

U šerpu sipajte vodu, neka proključa i na nekoliko sekundi stavite miks povrća (da malo sve omekša), pa ga zatim ocedite.

U zagrejano ulje stavite povrće, svež luk, beli luk, neka se sve proprži, dodajte paradajz pire i malo vode, dodajte alevu papriku, malo čubra i brašno, prstohvat šećera, so i peršun.

Kada se zgusne, dodajte i ćufte.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti