Čorba od pečuraka sa belim vinom

22/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Nežna i aromatična, čorba koja vam garantuje uživanje "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu od 3 l stavite maslac da se otopi, zajedno sa malo maslinovog ulja. Iseckane pečurke stavite u šerpu, pa onda i iseckan luk. Neka se prži oko 15 minuta ili dok pečurke ne dobiju zlatnu boju.

Dodajte oko 5 šolja vode, ili oko 1 litar, pa ostavite da se sve kuva oko 40-50 minuta, tako da s vremena na vreme promešate. Posle sve ispasirajte.

Ako je čorba mnogo gusta, onda dodajte još malo vode. Posolite i pobiberite. Ponovo stavite na umerenu vatru, da proključa. Međajući, dodajte pavlaku i vino. Ostavite da proključa i sklonite sa vatre. Poslužite jelo sa prženim pečurkama, krutonima i svežom majčinom dušicom.

Napomena: Veoma aromatična čorba, brza i laka. Dodajte vino, kao što je navedeno u receptu, jer ne bi trebalo da ispari, a treba da se oseća njegova aroma. Za recept je korišćeno vino - Muskat otonel.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar