Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Svinjska čorba sa svežim mlekom

Svinjska čorba sa svežim mlekom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167947
Svinjska čorba sa svežim mlekom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
22/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Neverovatno, upravo smo otkrili čorbu, koja nam se svidela više od škembe čorbe"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, za kuvanje
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • paškanat - 10 cm
  • krompir - 2 komada
  • pirinač - 3 - 4 kašike
  • paradajz - 1/2 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • čubar - 1 kaičica
  • so - 1 kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komadiće. Malo ga propržite i dodajte mu iseckane - luk, šargarepu, paškanat, papriku. Zatim dodajte oko litar i po tople vode.

Čim čorba proključa, smanjite temperaturu vatre za jedan stepen, pa neka se sve kuva oko 45 minuta.

Tada dodajte iseckan paradajz, krompir, začine i pirinač.

Tako ostavite čorbu da se kuva još 15-20 minuta.

Pet minuta pre nego što je čorba gotova, u tankom mlazu sipajte mleko, mešajući bez prestanka.

Isključite ringlu i posipajte preko sitno iseckan peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: