Teleća pljeskavica na roštilju

22/04/2018
"Iiiii zamirisalo je na proleće, dobro raspoloženje i teleću pljeskavicu na roštilju "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • kačkavalj - 200 g
  • crni luk - 1 glavica
  • ljute paprike - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • kumin - mleven
  • korijander - mleven
  • so
  • čubar
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo mleveno meso, luk sitno isečemol, i ljutu papriku. Dodajemo začine i jaja, izrendamo kačkavalj. Dobro promešamo i stavljamo u frižider na oko 30 minuta.

Nakon toga ugrevamo roštilj ili gril tiganj i mešamo i oblikujemo pljeskavice, namažemo ih maslinovim uljem i pečemo dok ne budu gotove.

Ako vam se lepe, namažite roštilj sa pola glavice luka.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija