Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Pita savijača od domaćih kora sa pirinčem i sirom

Pita savijača od domaćih kora sa pirinčem i sirom

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
641133321
Pita savijača od domaćih kora sa pirinčem i sirom
Fotografije: Diana Androva
1 / 3
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Da vidimo sada da li možete kao majstori da pripremite ovakvu pitu sa domaće razvijenim korama, i interesantnim nadevom"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • sveže mleko - 1 i 1/2 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 40 g
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • gazirana voda - 200 ml
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 125 g, rastopljen
  • pirinač - 1 šolja, skuvan
  • sir - 250 g, belo
  • bosiljak - 1 kašičica suv ili nana
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko, kvasac, šećer i malo brašna pomešamo na gustu kašu i ostavljamo dok se ne aktivira i kaša ne postane rupičasta - 15 minuta na toplom.

Nakon toga, napravimo udubljenje u brašnu i u njega sipamo kvasac i umućena jaja, mesimo dok ne dobijemo srednje meko testo (ni mnogo meko, ni mnogo tvrdo).

Od njega kidamo lopte veličine pesnice, namažemo uljem i ostavljamo tako 15 mininuta da odstoji.

Nakon toga lopte razvijemo oklagijom na stoplu sa brašnom, jednu po jednu, dok ne dobijemo tanke kore.

Koru uz pomoć oklagije razvijemo na stolnjaku. Vreme je da pripremimo nadev.

Pomešamo jaja sa svežim mlekom, gaziranom vodom, uljem i polovinom maslaca. Malo posolimo po ukusu. Pomešamo pirinač, sir i bosiljak. Dodajemo jednu trećinu od smese od jaja.

Svaku koru namažemo nadevom, celu. Uz pomoć stolnjaka koru uvijamo u rolat, uvrćemo i uvijemo u oblik puža u namazanom i brašnom posutom plehu. Tako radimo sa svim korama.

Prelivamo preostalom smesom od jaja. Ostavljamo da odstoji 10-15 minuta, i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta ili dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: