Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Crveni pasulj na portorikanski način

Crveni pasulj na portorikanski način

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Crveni pasulj na portorikanski način
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Sporno je pitanje čiji je pasulj bolji - naš ili portorikanski, ko će pobediti?"

Potrebni sastojci

  • crveni pasulj - 400 g, iz konzerve
  • krompir - 2 komada
  • paprike - 1 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz pire - 4 kašike
  • kumin - 1 kašika
  • korijander - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čili - 1 kašičica
  • bujon od porvća - 1 kocka
  • lovorov list - 1 komad
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Crni i beli luk iseckajte, a krompir i papriku isecite na kockice.

U zagrejanom ulju pržite oko 5 minuta luk i beli luk, zajedno sa začinima, bez soli, dok luk ne postane staklast. Treba da promešate, ne sme da dobije braon boju.

Dodajte oceđeni pasulj, krompir, paradajz pire i 2 šolje vode. Ostavite da proključa.

Kda proključa, dodajte kocku bujona i so po želji. Smanjite vatru i ostavite da se sve krčka, dok krompir ne omekša.

Na kraju, po želji, možete dodati i peršun. Poslužite sa kuvanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: