Burgeri od pšenice

23/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj154623
"Zdravi i blago pikantni burgeri, koje vam od sveg srca preporučujemo "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pšenica - 100 g, kuvana
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 komad
  • ovčji sir - 50 g
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenicu operite i skuvajte, pa čak je možete i prekuvati, u posoljenoj vodi. Ocedite je i stavite u činiju.

Dodajte joj sitno iseckane crni i beli luk. Zatim dodajte ovčji sir (može i drugi tvrdi sir), jaje i majčinu dušicu. Dobro promešajte.

Kao začine dodjate majčinu dušicu, biber i alevu papriku, so.

U tiganju čije se dno ne lepi, sipajte oko 3 kašike ulja. Kada se ono zagreje, kašikom napravite burgere. Smanjite vatru.

Kada pocrvene sa donje strane, kuhinjskom lopaticom pažljivo okrenite, pa isključite ringlu i ostavite da se isprže.

Burgeri su veoma meki (takvi i treba da budu) i ako vam je teško da ih okrenete pomoću lopatice, onda možete uzeti još jednu i obema ih okrenuti.

Ukus im je blago pikantan, malo su hrskavi, brzo zasite i neverovatno su ukusni. Poslužite ove zdrave burgere dok su topli.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija