Torta sa karamelizovanim orasima

23/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj176024
"Tortu ne dajemo nikome, ali recept z ukusne torte sa zadovoljstvom delimo sa prjateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koricu
  • keks - 300 g, sa malsacem
  • voda - 100 ml, hladna
  • Za krem
  • sitan sir - 400 g
  • kisela pavlaka - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 150 g, mleveni
  • sok od limuna - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • Za garnir
  • orasi - 1 kašika, mleveni, karamelizovani
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u blenderu i zatim dodajte vodu, pa zamesite. Dobijenu smesu rasporedite na dno okrugle tepsije, kojoj se zidovi sklanjaju. Dobrop ritisnite i poravnajte.

Za krem je potrebno da prvo mikserom umutite jaja sa šećerom, a zatim da dodate kiselu pavlaku i da mutite 10 minuta.

Sipajte sitan sir, sok od limuna, vanilin šećer i prašak za pecivo i kašikom mešajte do homogene smese. Na kraju dodajte orahe, promešajte i smesu isipajte preko smese sa keksom.

Blago prodrmajte, da se smesa ravnomrno rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ispečenu tortu posipajte, dok je još vruća, mlevenim karamelizovanim orasima.

Ostavite je da se ohladi i stavite je u frižider najmanje 4-5 sati pre posluženja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija