Posni hlepčići sa maslinama

23/04/2018
"Toliko su uksune da smo spremni da postimo cele godine, kako bismo ih jeli "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano217
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g + još za mešnju
  • voda - 250 g ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • masline - 200 g (isečene)
  • za posipanje
  • susam
  • mak
  • seme suncokreta
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac, tako što ga stavite u ugrejanu vodu i rastvorite ga sa šećerom i 3-4 supene kašike brašna. Promešate i ostavite na toplom 10 minuta.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega stavite kvasac, so i maslinovo ulje.

Zamesite meko testo koje se ne lepi.

Na kraju dodajte i sitno iseckane masline. Možete koristiti miks različitih maslna.

Mesite i ostavite testo na toplom da se udvostruči, oko 40 minuta.

Nemotjte da mesi ponovo, podelite testo na 10 jednakih delova. Oblikujte loptice i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Uključite rernu na 50 stepeni i stavite pogačice na 10-15 minuta. Tako će brže da nadođu.

Namažite hlepčiće sa malo maslinovog ulja i pospite semenkama koje volite.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 30 minuta.

Bon apeti!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti