Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Posni hlepčići sa maslinama

Posni hlepčići sa maslinama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Posni hlepčići sa maslinama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Toliko su uksune da smo spremni da postimo cele godine, kako bismo ih jeli"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g + još za mešnju
  • voda - 250 g ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • masline - 200 g (isečene)
  • za posipanje
  • susam
  • mak
  • seme suncokreta
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac, tako što ga stavite u ugrejanu vodu i rastvorite ga sa šećerom i 3-4 supene kašike brašna. Promešate i ostavite na toplom 10 minuta.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega stavite kvasac, so i maslinovo ulje.

Zamesite meko testo koje se ne lepi.

Na kraju dodajte i sitno iseckane masline. Možete koristiti miks različitih maslna.

Mesite i ostavite testo na toplom da se udvostruči, oko 40 minuta.

Nemotjte da mesi ponovo, podelite testo na 10 jednakih delova. Oblikujte loptice i poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Uključite rernu na 50 stepeni i stavite pogačice na 10-15 minuta. Tako će brže da nadođu.

Namažite hlepčiće sa malo maslinovog ulja i pospite semenkama koje volite.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 30 minuta.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: