Kompot od šljiva i grožđa

24/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3733
"Rozetla daje neverovatnu aromu našem omiljenom kompotu od šljiva i grožđa "
Priprema7 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno22 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano94
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • plave šljive - 300 g, po tegli
  • grožđe - 100 g, po tegli, belo
  • šećer - 4 kašike po tegli, kristal
  • rozetla - 2 lista po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Šljive operemo i isečemo na polovine ili četvrtine. Odstranimo koštice. Operemo grožđe. Tegla se puni voćem.

Stavljamo šećer. Nalivamo vodu malo ispod ruba tegle. Stavljamo unutra i dva mala lista rozetle. Tegle se harmetički zatvaraju poklopcima.

Koristimo tegle od 800 ml. Stavljaju se da se kuvaju u velikoj šerpi ili kazanu. Tegle se sterilišu 15 minuta nakon što provri voda.

Izvade se pažljivo iz vrele vode i okreću se poklopcima na dole. Nakon što se ohlade, stavljamo ih na tamno i hladno mesto.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti