Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pikantni namaz sa ljutim paprikama

Pikantni namaz sa ljutim paprikama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Pikantni namaz sa ljutim paprikama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
24/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Specijalan predlog za one koji vole pikantnija zadovoljstva - namaz sa ljutim paprikama"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 200 g
  • pileći file - 100 g
  • belo vino - 150 ml + 150 ml, desertno
  • maslac - 90 - 100 g (na sobnoj temperaturi)
  • brendi - 30 g
  • ljute paprike - 2 komada, kajensi
  • lovorov list - 1 komad
  • beli bibier - 5 - 6 zrna
  • biber - po ukusu
  • so - 1/2 kašičice
  • hleb - prepečene kriške za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite pileći file na kockice, a džigerice očistite od mogućih žilica i krvnih sudova. Potopite ih u dve vrste vina, lovorov list i zrna belog bibera. Čim dobiju sobnu temperaturu, renutka kad stavite ih na umerenu vatru 12 minuta, od trenutka kad provru.

2. Ocedite od tečnosti i stavite u blender, zajedno sa mekim maslacem, ljutim paprikama ili svežim kajenskim paprikama, brendijem i solju.

Sve sameljite da dobijete finu konzistenciju.

3. Začinite biberom i dodajte još soli, ako je potrebno, i stavite u frižider na 6 sati da se lepo stegne.

Pre sevriranja ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi i servirajte sa prepečenim kriškama.

Savet:

Ako želite da vaš namaz bude lakši, smanjite količinu maslaca. Male kajenske paprike su mnogo ljute, zato ako ih pripremate prvi put probajte samol jednu, i posle možede dodati još po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: