Jagnjeća čorba sa velikim podbelom

24/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj185124
"Ukusna čorba se pravi sa masnijim mesom, a veliki podbel i kiseljak ... su tu tek onako "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso sitno iseckajte. Prodinstajte ga sa kravljim maslacem i malo vode. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk. Posolite i dodajte biber po želji. Sipajte 1.5 l vruće vode.

Kada čorba proključa, dodajte sirće i neka se kuva 10 minuta. Dodajte pirinač i kuvajte oko 25-30 minuta, na tihoj vatri.

Dodajte veliki podbel i kiseljak, sitno iseckane. Kuvajte još 15 minuta.

Za zapršku: Kiselo mleko umutite sa brašnom i dodajte jaje. Dodajte pomalo od bujona čorbe, da se temperatura uravnoteži, zbog jajeta.

Posle sve isipajte u čorbu. Po želji, možete poslužiti sa 1 kašičicom kisele pavlake ili gustim kiselim mlekom u sredini.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija