Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Zreo pasulj sa svinjskim raguom

Zreo pasulj sa svinjskim raguom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Zreo pasulj sa svinjskim raguom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
24/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Da li je pasulj najbolji dodatak za ragu ili je ragu savršen dodatak uz pasulj - e to hoćemo da shvatimo"

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 450 g
  • svinjski rabu - 300 g
  • crni luk - 1 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, manji
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašike
  • nana - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj stavite u šerpu sa malo vode.

Kad voda provri, ocedite pasulj, operite ga hladnom vodom i stavite u šerpu.

Stavite ragu i ulje 2-3 supene kašike i sipajte oko 2 l hladne vode.

Kad vode provri, smanjite vatru i smanjite na minimum, kuvajte oko sat i po.

Nakon toga dodajte isečeno povrće, so po ukusu, paradajz pire i začine.

Kuvajte dok se gotovo.

Ako je potrebno sipajte još vode, a ako čorbica nije dovoljno gusta dodajte malo brašna, pomešanog sa malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: