Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od zelenog paradajza u buretu

Turšija od zelenog paradajza u buretu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Turšija od zelenog paradajza u buretu
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
25/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
20
"Ako ne napunite jedno bure turšijom sa zelenim paradajzom, znači nemojte ga uopšte ni kupovati"

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 3 - 5 kg, u zavisnosti od bureta
  • zelene paprike - 10 komada (po želji)
  • celer - 1 veza
  • ren - 1 koren
  • slačica - 1 kašičica
  • voda - 10 l
  • krupnija so - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite paradajz i paprike. Ako stavite samo paradajz u bude, neće vam se dopasti, oni nemaju miris, zato dodajte paprike - one daju miris i tako paradajz dobija miris turšije.

Svaki paradajz izbušite viljuškom na 2-3 mesta, a paprike isecite na vrhu.

Napunite bure paradajzom i paprikama, i odozgo pospite slačicom, pokrijte renom i celerom.

Pripremite salamuru tako što u jednu posudu sipate 10 litara vode i odmerite 400 g soli. Mešajte dok se so ne rastopi, procedite i sipajte u bure, treba da pokrije povrće.

Pritisnite nečim teškim ili grančicama vinove loze, poklopite i nakon nekoliko dana možete početi da je pretačete - svakog dana po jednom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: