Rižoto od spelte i pečuraka

25/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"I Italijani mogu naučiti nešto od nas - na primer, kako se pravi rižoto bez pirinča "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spelta - 1 šolja
  • pečurke - 1 teglica, marinirane
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • so
  • maslac - 4 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • belo vino - 50 ml
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Speltu operite i potopite je u vodu oko 30 minuta.

U dubokom tiganju zagrejte maslac i ulje. Dodajte sitno iseckan luk i šargarepu. Dinstajte dok ne omekšaju, pa zatim dodajte oceđenu speltu.

Sipajte belo vino i isipajte marinirane pečruke, zajedno sa marinadom. Dodajte 1 i 1/2 šolju vode.

Ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri, a povremeno ga promešajte.
Neka se sve kuva dok spelta ne omekša.

Ako je potrebno, dodajte još vode.

Posolite i pobiberite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti