Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl sa breskvama

Krambl sa breskvama

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
74514835
Krambl sa breskvama
Fotografije: Iskra
1 / 3
25/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Lagan kolač, koji će naterati sve da vas sa zavišću pitaju kako ide recept"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • šećer - 1 šolja (225 g)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1/4 kašičice
  • cimet - 1/4 kašičice
  • brašno - 3 šolje (450 g)
  • maslac - 1 šolja (240 g), iseckan na kockice
  • jaja - 1 veliko, blago umućeno
  • za sloj sa breksvama
  • breskve - 5 komada, velike, oguljene i isečene na kockice
  • šećer - 1/2 šolje (110 g)
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • cimet - 1/4 kašičice
  • Za preliv
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • ekstrakt od badema - 1/4 kašičice
  • sveže mleko - 1 kašika (ili više, ako želite da preliv bude ređi)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte suve sastojke i dodajte maslac, sve vreme mešajući. Pre toga blago umutite jaje i dodajte ga. Mešajte, dok ne dobijete testo koje se mrvi, a 1/2 od njega rasporedite na dno tave.

Pomešajte šećer, kukuruzni skrob, sok od limuna i cimet i dodjate im kockice breskve.

Dobijenu smesu isipajte preko testa i ravnomerno rasporedite. Preko posipajte preostalo testo.

Pecite na 180 stepeni, oko 50-55 minuta. Dobro ohladite.

Preliv /koji je po želji/ napravite, tako što ćete pomešati šećer u prahu sa ekstraktom od badema i mlekom.

Pre posluženja poprskajte kolač dobijenim prelivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: