Pileće trtice sa lukom u tiganju

23/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4201
"Oooo, nema takvog delikatesa, uzmite pivo i idite da ga probate "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trtice - 600 g
  • crni luk - 2 velike glavice
  • belo vino - 1/2 šolje
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo trtice od perja, odstranimo masnu žlezdu. Operemo još jednom pod tekućom vodom i ocedimo u cediljki.

U tiganju zagrejte 1 kašiku ulja i dodajte maslac.

Stavite prvo polumesece isečenih glavica crnog luka da se proprže i nakon što luk postane zlatast prebacite ga rešetkastom kašikom i rasporedite ravnomerno u prethodno spremljene tanjire za porcije.

U istoj masnoći zapržite trtice dok ne dobiju zlatasto-braon boju i nakon toga dodajte belo vino i lovorove listove.

Pospite solju i biberom po ukusu i ostavite još nekoliko minuta pod poklopcem.

Rasporedite u tanjire, ukrasite strukom mladog luka i servirajte vruće trtice.

Servirajte sa vinom ili pivom.

Prijatno i nazdravlje!
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti