Argentinski paprikaš sa pavlakom

26/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Topli paprikaš će uvek naći gostoprimljivu trpezu na kojoj će biti serviran "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano148
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crveni krompir - 1 kg
  • boranija - 400 g
  • voda - 2 šolje
  • šargarepa - 2 komada
  • pileće meso - 200 g, od grudi
  • paradajz pire - 100 ml
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileće meso na male parčiće i zapržimo ga u ulju. Nakon što pobeli dodajemo isečen luk i zapržimo još 2-3 minuta.

Nalivamo vodu u dodajemo očišćene i isečene šargarepe i boraniju.

Kuvamo oko 20 minuta i dodajemo oljušten i isečen krompir i paradajz pire. Kada krompir potpuno omekša dodajemo so i isključujemo ringlu.

Zatvaramo poklopac posude u kojoj kuvamo i ostavljamo jelo 30 minuta.

Serviramo u dubokim tanjirima sa 1-2 kašike kisele pavlake odozgo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti