Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavurma sa sušenim paradajzom

Pileća kavurma sa sušenim paradajzom

PetyaPetya
Kuvar
531027814
Pileća kavurma sa sušenim paradajzom
Fotografije: Petya
1 / 3
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prstohvat sušenog paradajza i pileća kavurma se pretvara u pravi praznik za čula"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - prethodno skuvano i odvojeno od kostiju
  • bujon - 500 ml, od kuvanja
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 2 glavice (može i manje)
  • pečene paprike - 2 komada, crvene
  • sušeni paradajz - 8 polovina
  • paradajz pire - 4 kašike (kečap ili paradajz iz konzerve)
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • pečurke - 100 g, po želji
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • čubar
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi izdinstamo isečene na krupno luk i beli luk sa uljem i malo vode.

Kad omekšaju dodajemo im paprike isečene na kocke. Oko dva tri minuta se dinstaju i one, nakon toga dodajemo sušeni paradajz i kečap.

Promešamo jednom, dvaput i stavljamo brašno, ponovo dobro promešamo. Sledi aleva paprika - jedno do dva mešanja i prelivamo bujonom od kuvanja.

Začinjavamo biberom, solju po ukusu, malo čubra i lovorov list i ostavljamo na vatri da provri.

Nakon što provri dodajemo meso (na primer dva bataka i belo ili šta imate), poklapamo poklopcem, vatra se smanjuje i ostavlja se jelo da se krčka na tihoj vatri dok se sos ne zgusne i sušeni paradajz ne omekša.

Pet minuta pred kraj stavljamo još malo čubra ili posipamo origanom.

Prijatno!

** Može da se napravi i sa svežim pilećim belim mesom. Tada se ono dodaje 5-6 minuta nakon dinstanja luka i belog luka. A nakon dodavanja vode stavljate kocku pilećeg bujona (za one koji ga koriste).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: