Tortilja sa Bakalarom (Tortilla de Bacalao)

26/04/2018
"Sveži predlog sa ribom, koji verujemo da ćete pripremiti "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je je jedna drugačija vrsta tortilje, koja više liči na omlet, zato što se savija. Tipična je Baskija gde je nezamenljivi deo meni Siderija, predlaže se u svakom mesnom restortanu-sideriji. Njen autentičan izgled je da izgleda meko, sočno, što znači da jaja ostanu tečna unutra, a spolja da bude dobro pečena.

Prvo iseckajte luk, papriku (u slučaju da ste izabrali da stavite) i beli luk. Pržite ih u maslinovom ulju oko 5-6 minuta.

Za to vreme stavite na ringlu ribu u posebnu posudu, sa jednim prstom vode i kad počnu da izlaze balončići, izvadite je na ubrus, koji će da upije vodu iz nje. Tako je samo poparite, da biste mogli da je izmrvite u tortilji.

Čim povrće bude gotovo, mekano, ne preprženo, stavite bakalar - lomite ga prstima i odvojite kožu od koštica. Dodajte i peršun i promešajte kratko.

Ocedite od masiti, ostavite sasvim malo u tiganju, a smesu od ribe i povrća ostavite da se malo ohladi, nakon toga pomešajte sa jajima - prethodno pomešanim sa malo soli.

Vratite u tiganj, ugrejan na jakoj vatri i sačekajte da se zapeče 1-2 minuta (zavisi od prečnika tiganja i debljine tortilje). Savijte da liči na omlet i okrenite na kratko. Kao što smo rekli, treba samo da zapečete, da tortilja bude autentična, ali razume se - pitanje ukusa je da li volite tako jaja. Ako želite da pripremite da bude prepečena, samo je kuvajte duže.

Servirajte kao predjelo u tanjiru ili kao glavno jelo sa svežom salatom.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija