Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Paradajz Sos»Kečap od šljiva i paradajza

Kečap od šljiva i paradajza

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494133173
Kečap od šljiva i paradajza
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
26/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Kečap od šljiva i paradajza na balkanski način, koji će se svima svdieti"

Potrebni sastojci

  • plave šljive - 500 g
  • paradajz - 2 kg
  • luk - 500 g
  • ljute paprike - 2 komada
  • paprike - 4 komada
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće i šljive operite, očistite ih i isecite na komadiće, pa ih sameljite pomoću mašinice za mlevenje mesa.

Posolite smesu po želji, pa je kuvajte na tihoj vatri, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte biber.

Dobijeni kečap sipajte u zagrejane tegle i dobro ih zatvorite.

Čuvajte ih na hladno mesto, daleko od sunčeve svetlosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti