Maslinovo ulje sa bosiljkom i celerom

27/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Domaći trikovi za majstore u kuhinji - pogledajte kako se pravi maslinovo ulje sa bosiljkom i celerom "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite dobro oprane zelene začine da se dobro osuše. Nakon toga ih, zajedno sa biberom, isipajte u odgovarajuću flašu. Prelijte ih maslinovim uljem, poželjno je da se ono sipa i bude više od začina sa 4 prsta.

Zatvorite flašu i ostavite ga na hladno mesto, da odstoji između 2 i 4 sedmice, a s vremena na vreme proveravajte aromu, da ne bude previše jaka.

Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.

Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama. Međutim, poželjno je da budete pažljivi sa celerom, jer on ima veoma jak miris.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti