Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Đuveč»Haotičan đuveč u tegli

Haotičan đuveč u tegli

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2414k256
Haotičan đuveč u tegli
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
15
"A znate li da se ukusne zimske gozbe prave još od jeseni"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • paprike - 1 kg, zelene
  • paprike 1 kg, crvene
  • boranija - 600 g (blanširana)
  • šargarepa - 500 g
  • patlidžan - 1 kg, beli
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Za haotični đuveč su vam potrebne ravne količine povrća, možete staviti sve što imate.

Međutim boranija treba prethodno da bude blanširana ili konzervisana iz tegle.

Isecite svo povrće sitno, a paradajz oljuštite i sitno iseckajte ili pasirajte. Pomešajte ih u velikom plehu i začinite solju i peršunom.

Napunite tegle i zatvorite ih poklopcima. Kuvajte oko sat vremena, sat i po, ovaj đuveč je odlična zimnica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: