Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Bukatini testenina sa inćunima i sušenim paradajzom

Bukatini testenina sa inćunima i sušenim paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Bukatini testenina sa inćunima i sušenim paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Dajemo vam pola sata, ni minut više, da pripremite ove aromatične bukatine koje plene"

Potrebni sastojci

  • bukatini testenina - 300 g
  • crni luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 4 čena
  • inćuni - 50 g
  • sušeni paradajz - 50 g
  • pavlaka - 150 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • kapar - 1 supena kašika
  • bosiljak
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bukatini testeninu skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i operite da se ne zalepe.

Luk i beli luk očistite i sitno isecite, nakon toga propržite sa dve supene kašike maslinovog ulja. U njih dodajte inćune, a nakon toga sitno iseckan paradajz.

Ja sam u ovom slučaju koristila mariniran. Čim luk omekša dodajte pavlaku, i ako je potrebno so.

Na kraju dodajte oko jednu supenu kašiku kapra i suvi bosiljak. Rasporedite ih na tanjir, a sos prelijte preko njih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: