Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Bukatini improvize

Bukatini improvize

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k266
Bukatini improvize
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Kada su kulinarske improvizacije uspešne, mi ih nazivamo kulinarska remek-dela"

Potrebni sastojci

  • bukatini testenina - 300 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 200 g, šampinjoni
  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • crno vino - 100 ml
  • paradajz - 1 šolja, mleveni
  • so
  • biber
  • origano - 2 prstohvata, suv
  • bosiljak
  • gauda - za posipanje
  • čedar - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Bukatine skuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Dok se kuvaju pripremite improvizovani sos.

U dubokom tiganju da malo maslinovog ulja izdinstajte očišćen i sitno iseckan luk, beli luk i šargarepu. Nakon kratkog mešanja u njih dodajte pečurke, očišćene i isečene na kriške.

Kad omekšaju dodajte mleveno meso. Mešajte dok se ne izmrvi. Sipajte vino i kad ispari dodajte mlevene orahe.

Sos pospite solju i biberom, i začinite suvm origanom i bosiljkom. Ja sam imala svež ii iskoristila sam njega.

Promešajte i ostavite na tihoj vatri da se krčka dok ne dobijete željenu gustinu.

Gotovu testeninu pospite prlivenu sosom i posutu izrendanim gauda i čedar sirevima.

Dekoracija je pitanje sopstvenog ukusa, kod mene su bili strukovi mladog luka i listići svežeg bosiljka sa mariniranim čeri paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: