Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa Lukom»Pita od luka sa bogatim nadevom

Pita od luka sa bogatim nadevom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
1602415945
Pita od luka sa bogatim nadevom
Fotografije: Elitsa
1 / 3
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Ako ćete štedeti na nadevu, onda nemojte ni da pravite - ova pita sa lukom je bogata, prebogata nadevom"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 600 ml ili sveže mleko
  • jaja - 3 komada
  • kvasac - 1 pakovanje
  • so - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • brašno - po potrebi
  • Za nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 3 kašike
  • biber - po želji
  • čubar - po želji
  • ulje - za prženje
  • kobasice - sirova salama, za ukras
  • seme maka ili susama
  • žumanca - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite srednje meko testo, koje se pravi od svih sastojaka. Kada ga zamesite, podelite ga na 3 lopte. Svaku loptu razvijte u tanku koru i preko nje rasporedite nadev.

Uvijte u rolat i secite na komade širine oko 1.5 cm. Isto uradite i sa drugim loptama.

Isečene komade poređajte u tavu, koju ste prethodno premazali maslacem, a svako sledeće parče stavite tako da se oslanja na ono prethodno. Kada ih sve proeđate, onda tavu ukrasite komadićima sirove salame.

Sve ostavite da naraste, pa zatim premažite žumancetom i posipajte preko seme maka ili susama. Pecite pitu sa lukom na 200 stepeni, dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: