Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Pirinač na Tiganju»Teletina sa pirinčem i paradajzom

Teletina sa pirinčem i paradajzom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Teletina sa pirinčem i paradajzom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Priznajte bez blama - koliko teletine sa pirinčem i paradajzom planirate da pojedete"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g, mlado, za kuvanje
  • pirinač - 200 g
  • paradajz - 400 g, iz konzerve, oljušten i isečen na kocke
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 velika
  • origano - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • bujon - 700 ml. teleći
  • biber
  • so
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na zalogaje. Očistite i isecite luk, beli luk i šargarepu na sitno.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju na ringli na umerenoj temperaturi i zapržite luk i beli luk oko 2 minuta. Dodajte meso i zapržite dok ne postane zlatasto oko 10 minuta.

Začinite origanom i biberom i dodajte bujon. Kuvajte dok ne omekša meso oko 30-40 minuta.

Dodajte šargarepe i nakon oko pet minuta dodajte i paradajz. Promešajte i dodajte prethodno opran pirinač.

Ostavite jelo na vatri dok se pirinač ne skuva ili oko 40 minuta. Pospite peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: