Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gnezda»Uskršnja gnezda

Uskršnja gnezda

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Uskršnja gnezda
Fotografije: Stoyanka Rusenova
5 / 6
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Talentovani kuvari se prepoznaju po mašti i ljubavi sa kojom prave svoja jela"

Potrebni sastojci

  • za gnezda od krompira
  • krompir - 600 g
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • vegeta - 1 kašičica
  • suvi beli luk - 1/4 kašičice
  • so
  • biber
  • za jaja od sira
  • sir - 500 g
  • sitan sir - 80 g
  • krem sir - 50 g
  • beli luk u prahu - 1/4 kašičice
  • mladi luk - pera od 2 struka
  • maslinovo ulje - 20 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • za ukras
  • jaja - 3 komada, tvrdo kuvana
  • listovi - po želji
  • mladi luk - listovi
  • maslac
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo ga uz pomoć ljuštilice na tanke komade, nakon toga sečemo na tanke ivice.

U posudu stavljamo gotove isečene ivice krompira, i sipamo hladnu vodu sa dve supene kašike soka od limuna. Tako odstoji 10 minuta.

Ocedimo i nakon toga posolimo, izgnečimo rukama i nakon toga operemo, stavimo ih na ubrus da se ocedi voda.

Dodajemo začine i jaje, mešamo da se začini promešaju. Uzimamo kalupe za mafine (ako je moguće najveće), obilno namažemo maslacem i posipamo prezlama.

Stavljamo od krompir štapića u kalupe za madine po dnu i rasporedimo ih po ivicama tako da se dobije oblik gnezda. Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni oko 10-15 minuta. Vadimo i ostavljamo da se ohlade.

Za to vreme pripremamo mala jaja, na sledeći način: U posudu stavimo sir, sitan sir, krem sir, maslinovo ulje, sitno iseckana pera mladog luka, beli luk u prahu, so i biber po ukusu.

Oblikujemo mala jaja mokrim rukama, treba da dobijemo 12 komada. Pažljivo izvadimo gotova gnezda od krompira, pazimo da se ne slome.

Odozdo po želji stavljamo zelene listove, može od salate, preko njih stavljamo 2 jajeta od sira i polovinu kuvanog jajeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: