Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileći želuci sa pečurkama i pečenim korenjem sa Čermula sosom

Pileći želuci sa pečurkama i pečenim korenjem sa Čermula sosom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Pileći želuci sa pečurkama i pečenim korenjem sa Čermula sosom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 5
28/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nećete poverovati, ali ovo jelo jedinstvenog ukusa se sprema za samo 40 minuta. Probajte i videćete"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • pečurke - 500 g, šampinjoni
  • biber - 10 - u zrnu
  • lovorov list - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • kačkavalj - 50 g, za posipanje
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • povrće
  • krompir - 3 komada, srednje veličine
  • šargarepa - 3 srednje veličine
  • cvekla - 1 komad
  • bela rotkva - 1 mala Dajkon
  • paškanat - 1 komad, ne mnogo veliki
  • luk - 2 glavice, crveni
  • za Čermula marinadu
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml
  • peršun - 10 - ak strukova
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • beli biber - 1 kašičica, mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Želuce, dobro očišene i oprane prelijte vodom, koliko da ih pokrij i kuvajte u ekspres loncu 30 minuta. U vodu sipajte kašičicu soli, 2 lovorova lista i 10-ak zrna bibera.

Kuvane želuce izvadite rešetkastom kašikom iz vode i stavite u duboki tiganj sa vrelim uljem da se zaprže. Kad malo porumene izvadite ih na jedan tanjir.

Operite pečurke i stavite ih da se dinstaju u istom ulju, u kojem ste pržili želuce i pospite ih sa malo soli. U dinstane pečurke vratite želuce i promešajte.

Treba da ostanu samo na malo masnoće. Pospite sa nekoliko strukova iseckaog peršuna i dok su još topli, prilikom serviranja pospite sa malo sitno izrendanog kačkavalja.

Povrće koje imate pri ruci možete peću u rerni dok se želuci i pečurke kuvaju.

Dva-tri krompira, jednu cveklu, jednu belu slatku repu Dajkon, šargarepu, paškanat i luk, oljuštite, očistite, operite i isecite na krugove, štapiće i kockice, kako vam se dapada i poređajte ih u širi pleh po dnu, u jednom redu.

Da biste pripremili marinadu Čermula u malu posudu stavite maslinovo ulje i navedene začine ili šta god vam se drugo dopada, pasirajte zajedno sa peršunom. Ako volite ljuto, možete dodati i suvu crvenu papriku.

Povrće pospite marinadom, uvaljajte ih u smesu. Rasporedite po dnu pleha i sipajte malo vode - oko jedne šolje za kafu.

Pleh stavite u rernu na 220 stepeni sa ventilatorom. Povrće pecite oko 40 minuta, mešajte samo jednom za vreme pečenja. Lepo je da ih pospete sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: