Patlidžan sa paradajz sosom i belim lukom u tiganju

29/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Sočni patlidžani, spremljeni na tiganju - ko želi još jednu porciju "
Priprema35 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano484
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se operu i iseku na četiri dela.

Posole se i ostavljaju 20 minuta da se otkloni njihova gorčina. Nakon toga se operu, osuše i iseku na parčiće, kao krompir za prženje.

U tiganju sa zagrejanim uljem iz dva tri puta se isprže dok ne budu gotovi, dok se često meša - drvenom varjačom da bi bilo lakše. Kada su gotovi, izvade se u tanjir.

U isti tiganj sa dodatkom malo ulja (ako nije ostalo od patlidžana) sipa se konzerva s paradajzom.

Pomoću pribora za gnječenje paradajz se pasira u ujednačenu smesu.

Stavlja se paradajz pire, soli se i dodaje se voda.
Sos se prži do željene gustine.

Na kraju se dodaje isečen beli luk, peršun i šećer.

U gotov sos dodajemo patlidžan i ostavljamo jelo da se izdimsta oko pet minuta.

Isključimo ringlu i ostavljamo jelo da se kuva još 1-2 minuta.
Ukusno je i toplo i hladno.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti