Ukusni patlidžan u rerni

29/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Dajte nam samo malo patlidžana i slobodu, a mi ćemo vas iznenaditi sa najukusnijim patlidžanima u rerni "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 494
  • Pregledi tokom meseca113
  • Pregledi tokom desmice55
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • paradajz - 400 g, konzervisan, oljušten
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ulje - za prženje
  • so
  • začin od povrća
  • peršun
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan i isecite ga na kolutove.

Stavite kolutove patlidžana u posudu, posolite i prekrijte hladnom vodom. Ostavite tako 20 minuta.

Prospite vodu od patlidžana, operite ih i osušte kuhinjskim brusom.

Zagrejte ulje za prženje.

Potopite patlidžane u brašno s obe strane i ispržite dok ne postane zlatasto.

U odgovarajuću posudu za pečenje stavite deo konzervisanog, oljuštenog paradajza. Izgnječite viljuškom i poređajte odozgo patlidžane. Preko patlidžana stavite i ostatak paradajza.

Začinite solju, pospite šećerom i dolijte pola šolje vode.

Pospite istucanim belim lukom i začinom od povrća.

Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo, dok se jelo ne zgusne i ostane na masnoći.

Pre serviranja garnirajte s peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti