Teleće ćuftice na turski način

29/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3758
"Tajna sočnih telećih ćuftica je da ih spremite na turski način, probajte ako ne verujete "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano509
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • piment - 1/4 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • bulgur - 1 šolja, fin
  • peršun - 3 kašike, isečen
  • paprike - 1 mala, crvena
  • luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • za nadev
  • luk - 2 glavice
  • orasi - 50 g, istucani
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno i istucajte orahe. Zagrejte maslinovo ulje na umerenu temperaturu u tiganju na ringli i zapržite luk. Nakon što omekša dodajte čubar i promešajte. Dodajte istucane orahe i ponovo promešajte. Sklonite s vatre i ostavite nadev da se ohladi.

U međuvremenu prelijte bulgur jednom šoljom hladne vode, promešajte i ostavite da nabubri 10 minuta.

Isecite luk, papriku i peršun na sitno. Zamesite mleveno meso kad dodate jaje, luk i papriku, kumin, piment, so i peršun. Zamesite dobro mleveno meso.

Dodajte nabubreli bulgur i ponovo dobro zamesite. Namažite dasku za sečenje uljem i oblikujte pljosnate ćuftice. Stavite nadev u jednu polovinu i poklopite drugom. Treba da dobijete nešto poput polumeseca.

Uvaljajte ćuftice u brašno. Ispržite ih u zagrejanom ulju sa obe strane.

Servirajte sa različitim sosovima ili garnirungom po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti