Prolećna gozba sa koprivom

29/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3101
"Kako nešto tako jednostavno može biti toliko ukusno - jedemo već drugu porciju i pitamo se "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - dve pune šake svežih vrhova
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1/2 kašičice
  • brašno - 2 kašike
  • bujon od povrća - 2 šolje (ili vrela voda)
  • sušeno povrće - 2 kašike, miks
  • jaja - 3 - 4 komada
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva, mladi luk i beli luk se operu pod hladnom tekućom vodom, ocede se i iseku na sitno. Šargarepa se narenda na krupno rende.

Jaja se ostave na sobnoj temperaturi malo pre kuvanja.

U tiganju sa uljem se pod poklopcem prvo izdisntaju luk i beli luk, dodaje se i šargarepa i na kraju korpiva.

Nakon što se izdinsta nekoliko minuta, posipa se brašnom i preliva se vrelim bujonom od povrća ili vode.

Posipa se solju, biberom i kuminom, dodaju se dve kašike miksa suvog povrća (praziluk, celer, paškanat, crni luk, šargarepa, crvena paprika), meša se i čeka se da se jelo zgusne.

Po želji možete da stavite i jednu suvu ljutu papriku da bude pikantno.

Nakon toga se smanjuje ringla, razbijaju se 3-4 jaja u poklapa se poklopcem.

Nakon što su jaja gotova, skanja se sa ringle i servira se jelo.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija