Bakine piroške iz davnina

29/04/2018
"Ukus koji volite i pamtite - bakine piroške iz davnina "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 231
  • Pregledi tokom meseca468
  • Pregledi tokom desmice188
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 180 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • so - 1 kašičca
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • brašno - za srednje meko testo
  • nadev
  • mrvljeni sir - 100 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno sa suvim kvascem, solju, velikim prstohvatom šećera, kiselim mlekom i uljem. Dobro promešajte viljuškom i zamesite srednje meko testo koje se ne lepi.

Pokrijte krpom u velikoj posudi, ostavite na toplom dok se posuda ne napuni testom, onda je gotovo. Razvijte oklagijom na pravougaonu koru debljine oko 0.5 mm.

Po širem delu poređajte mrvljeni sir od kraja do kraja, i uvijte u rolat, samo u dva obrtaja, ivicu namažite vodom ili umućenim belancem i secite. Na isti način oblikujte i preostalo testo.

Isecite rolate na komade dužine 8-10 cm. Debljina je malo manja od jednog prsta na ruci.

Ugrejte ulje na umerenoj vatri, pržite sa svih strana, izvadite piroške na ubrus da se ocedi višak masti.

Servirajte tople sa šoljom čaja, džemom ili kiselim mlekom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija